Inne

Party time

Zapiekanki na cieście francuskim z pieczarkami

Składniki na 15 zapiekanek:

1 rolka ciasta francuskiego
300 g pieczarek
100 g wędzonego boczku z cienkich plastrach
1 kulka mozzarelli
sos pomidorowy (przepis tu: http://www.kaszamanna.com/pizza-cienkim-ciescie-salami-pomidorkami/ , ewentualnie ketchup)
łyżka masła
szczypta soli

Przygotowanie:

Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i przesmażyć z solą na maśle . Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 15 równych kwadratów. Każdy kwadrat posmarować sosem pomidorowym, położyć kawałek boczku/ nałożyć łyżkę pieczarek i posypać startą mozzarellą. Skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi zapiekanki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation