Kuchnia

JEDZONKO

Surówka z kapusty jak z chińskiej restauracji

Składniki:

główka białej kapusty
3 marchewki
3 ząbki czosnku
szklanka cukru
szklanka octu (najlepiej ryżowego)
szklanka oleju
duża łyżka soli

Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę i marchewkę.
Przygotowujemy zalewę składającą się ze szklanki oleju, szklanki octu, szklanki cukru i dużej łyżki soli. Do zalewy wciskamy czosnek. Zalewę podgrzewamy i polewamy nią kapustę. Dokładnie mieszamy aby zalewa dokładnie połączyła się z kapustą. Taka kapusta może być przechowywana przez dłuższy okres czasu np. w szczelnie zamykanej misce bądź zakręcanym słoiku. Smacznego!

http://fotoprzepis.pl/surowka-z-kapusty-jak-z-chinskiej-restauracji/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation