Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

PRZEPISY

1 kg.mielonego sera z wiaderka
4 jajka
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
3 łyżki kakao
Ser przekładam do miski i ucieram dokładnie mikserem, dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy.

Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23 x 10 cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką daję masy jasną i ciemną.

Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka.

Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20 min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik przechowuję w lodówce. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation