Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

batoniki jablkowe
Składniki: kruche ciastka (mogą być z rodzynkami), masło, jabłka pokrojone w plasterki lub mus jabłkowy, cukierki krówki.

Co i jak: Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem, żeby uzyskać jednolitą masę. Ciasto rozprowadź na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście umieść plasterki jabłek lub mus i posyp kawałkami ciasteczek. Całość wstaw do piekarnika na 25-30 min, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Teraz możesz pokroić ciasto w małe prostokąty, żeby uzyskać kształt batoników. I jeszcze trzecia warstwa! Roztop krówki w kąpieli wodnej tak, aby powstał karmelowy sos i polej nim batoniki.

Wskazówka: A jak przygotować mus? Wrzuć do garnka kawałki jabłek, dolej trochę wody i gotuj przez chwilę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation