Kuchnia

gotowanie

Kotleciki z kaszy manny

Składniki:

kasza manna [30 dag]
olej (do smażenia)
ser żółty [50 g] (ważne by sie dobrze rozpuszczał)
natka pietruszki [1 łyżka]
koperek [1 łyżka]
bułka tarta
jajka [2 szt.]
sól (do smaku)
kostka rosołowa (lub rosół)
masło [1 łyżka] (takie ktore rozpuszcza sie w cieple)
papryka (przyprawa) (do smaku)

Przygotowanie:

-Zagotować 3 szklanki wodyi rozpuścić w niej kostkę rosołową
-Wsypać kaszę do wrzącego rosołu,zagotować i przetrzymać pod przykryciem na wolnym ogniu często mieszając
- Ugotowaną kaszę wyłożyć na miskę i ostudzić
-Następnie wbić jaja,dodać masło ,zieleninę ,starty ser ,sól i paprykę, wymieszać
-Formować okrągłe kotlety, obtaczać w tartej bułce ,usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation