Kuchnia

słodkie i słone

Stefanka serowa

Przepis

125 g Kasi
1/2 kg mielonego białego, tłustego sera
100 g cukru pudru
3 paczki herbatników (ok.30szt.)
1 polewa czekoladowa

Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem, dodaj ser i ponownie wymieszaj. Pięć herbatników ułóż wzdłuż na przykrytej papierem pergaminowym deseczce. Przykryj je masą serową o grubości 0,5 cm i znów herbatnikami. Czynność tę powtarzaj do wyczerpania składników, pamiętając, że na wierzchu ciasta powinna znajdować się warstwa herbatników. Zawiń ciasto w papier pergaminowy i całość przyciśnij drugą deseczką, by obciążyć ciasto i włóż do lodówki na 1 godzinę. Schłodzoną stefankę polej rozpuszczoną wg. przepisu na opakowaniu polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation