Kuchnia

KUCHNIA

Kulki rumowe

Składniki:
- 10 dag mielonych orzechów włoskich
- 10 dag cukru pudru
- 10 dag startej gorzkiej czekolady
- 1 żółtko
- Rum- ok. 50 ml (36%)

Dekoracja:
- wiórka kokosowe
- kakao tradycyjne
- mielone orzechy laskowe
- mielone migdały



Przygotowanie:
Ze sparzonego wcześniej jajka oddziel żółtko od białka.

Ze wszystkich składników zagnieć ciasto. Suchymi dłońmi formułuj malutkie kuleczki, a następnie obtaczaj w przygotowanych wcześniej posypkach/ bakaliach.

Rumowe kulki mają długą datę przydatności dlatego możesz je przygotować nawet na kilka dni przed uroczystością.

Najlepiej przechowuj w metalowej puszce układając warstwami oddzielonymi papierem lub serwetką.



Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation