Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Foto blog www.gzikipyry.pl, ...ŁASUCHOWO..., Pyszne obiady

Przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler
Składniki do ciasta na pierogi:
- sól
- 2 łyżki masła
- 1 kg mąki
- gorąca woda

Przesiej mąkę, dodaj do niej 2 łyżki masła i sól. Przesiekaj ciasto. Stopniowo dodając ciepłą wodę, rozrabiaj ciasto. Zagnieć ciasto na głądką masę. Nakryj ciasto na pierogi talerzem i odstaw na krótki czas. Po nafaszerowaniu i sklejeniu pierogów wrzuć je na wrzątek. Wyjmuj pierogi 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation