Kuchnia

Ciasto Francuskie nadziewane

Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim
Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

20-30 dkg świeżego fileta z łososia

20 dkg mrożonego szpinaku

5 - 10 dkg sera feta

1 łyżka śmietany

sól,pieprz,gałka muszkatołowa

troszkę soku z cytryny

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

1 jajko

Na patelnię wrzucić szpinak,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podsmażyć. Dodać sól,pieprz,gałkę muszkatołową,sok z cytryny,śmietanę i jeszcze chwilę podsmażyć.Odstawić do wystygnięcia.
Filet z łososia podzielić na dwa kawałki,skropić sokiem z cytryny i posolić. Ciasto francuskie podzielić na dwie części i ponacinać pod ukosem tak jak na zdjęciu.

łosoś w cieście francuskim
Na środek ciasta dać szpinak,na szpinak dać ser feta,a na ser położyć filet z łososia.

Całość zapakować w ciasto.Z paseczków ciasta przeplatać warkocz formując kształt ryby.Posmarować jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 180-200 stopni ok.30-40 min.Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation