Kuchnia

z mąki

EKSPRESOWY PIERNIK NA MASLANCE BEZ JAJEK.

Pomijając przyprawę do piernika będzie równie dobry murzynek.

Pomijając przyprawę do piernika będzie równie dobry murzynek.


Składniki:

3 szkl. mąki pszennej
2 szkl. maślanki
3/4 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
2 łyżki duże dowolnego dżemu
2 łyżki czubate kakao
3 łyżeczki przyprawy do piernika
2 łyżeczki sody



Wszystkie składniki umieścić w jednej misce i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C z termoobiegiem i piec ok. 40 minut. Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation