Kuchnia

Kulinaria

Inna wersja pączków

Ciasto:
3-3,5x filiżanki mąki,
Łyżka wody letniej,
4 łyżki oliwy,
Jajko,
Łyżeczka cukru,
Łyżeczka soli,

Nadzienie:
5x pomidory,
200 gr sera feta lub twarożku,
2 ząbki czosnku,
Zielenina ,
Sól

Wykonanie: Ser utrzeć z czosnkiem, zieleniną i solą. W wodzie rozpuścić cukier, sól dodać oliwę, wlać do mąki zagnieść miękkie ciasto. Jeśli ciasto będzie się rozlatywało dodać trochę wody. Odłóż ciasto na 30 min., żeby odpoczęło, podziel na 2 części, rozwałkuj, rozłóż plastry pomidorów (w odl. nie mniej niż 3 cm) Nałóż farsz, wytnij i sklej brzegi. Smaż z obu stron na patelni na oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation