Kuchnia

Szybkie dania

tosty zapiekane z jajkiem :)
Tosty zapiekane z jajkiem
Składniki:
6 kromek pieczywa tostowego
6 plasterków wędzonego boczku
ok. 120 g sera camembert
6 jajek
3 pomidorki koktajlowe
1 łyżka masła do formy
sól i pieprz
szczypiorek
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
Formę do pieczenia muffinek lub kokilki smarujemy masłem.
Chleb tostowy ostrożnie rozwałkowujemy na płaski placek i umieszczamy w formie.
Kolejno, warstwami układamy plaster boczku, plaster sera, wpijamy jajko i połowę pomidora koktajlowego. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Danie zapiekamy ok. 12 minut – do momentu aż jajko zetnie się odpowiednio.
Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy!
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation