Kuchnia

desery

Dietetyczne serniczki na zimno z musem truskawkowym » Kaszamanna Studio

Składniki na 4 porcje:
250 g chudego sera twarogowego (ja używam president)
2 jajka
2-3 łyżki żelatyny
1 cukier waniliowy
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka masła
200 g truskawek

Przygotowanie:
Żelatynę namaczamy w połowie szklanki gorącej wody i mieszamy aż się rozpuści. Jajka parzymy wrząca wodą. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy, cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy twaróg, żelatynę i wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Masę przekładamy do wysmarowanych masłem naczyń (w moim przypadku były to 4 kokilki) i wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Serniczki wyjmujemy z naczyń i podajemy ze zblendowanymi na gładką masę truskawkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation