Kuchnia

fit

Od fat przez skinny do fit.: Placki ryżowe

SKŁADNIKI:
(na ok. 8 placuszków)
-szklanka ryżu
-cebula
-natka pietruszki
-2 ząbki czosnku
-pół papryki
-4 jaja
-bazylia
-tymianek
-oregano
-sól
-pieprz
-szklanka wody
-olej do smażenia
---
WYKONANIE
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy.
Do cebuli dodajemy ryż, mieszamy, podsmażamy krótko.
Cebulę z ryżem zalewamy szklanką wody. Gotujemy do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ugotowanego ryżu.
Czosnek przeciskamy przez praskę, pietruszkę szatkujemy, jaja rozmącamy i dodajemy do ryżu.
Dodajemy zioła (super jeśli są świeże) i doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wykładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation