Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

A Gusto Mio

Jajecznica z fasolką szparagową i papryką
Składniki :

8 jaj
300 g fasolki szparagowej ugotowanej
2 ziemniaki ugotowane
1 papryka czerwona
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki bułki tartej
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Kilka listków mięty

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej drobno posiekany ząbek czosnku.

Dodajemy pokrojoną w strączki paprykę, ziemniaki pokrojone w talarki i fasolkę szparagową.

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podsmażamy wszystko by zapachy się przeszły.

Zdejmujemy z ognia, dolewamy jajka rozkłocone z parmezanem, bułką tartą i listkami mięty.

Patelnię (którą, można wsadzić do piekarnika lub forme do tarty) smarujemy oliwą.

Przelewamy jaja wraz z warzywami i na małym ogniu gotujemy przez około 5 – 7 minut.

Bez mieszania przekładamy do piekarnika nagrzanego do 170 °C i zostawiamy aż, sie zazłoci przez nastepne 5 – 7 minut.

Czekamy az przestygnie i podajemy.
Smacznego
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation