Kuchnia

dieta

Choco bliss balls

Przepis
6 łyżek płatków owsianych górskich zmielonych na proszek (zalewamy je wrzątkiem tak aby powstała bardzo gęsta masa). Następnie do płatków dodajemy 3 łyżki zmielonych migdałów, 3 łyżki syropu karmelowego Walden 0 kalorii (ja dalam lyzke syropu z agawy), 3-4 łyżki mleka (kokosowe, sojowe, migdałowe lub zwyczajne jak kto woli), 1 łyżka oleju kokosowego (jak jest w stanie płynnym to dwie). Wszystko razem miksujemy na gładką masę i wykładamy na folię po czym formujemy z masy cienki prostokąt. Dzielimy go na 4 kawałki i do każdego dodajemy masę. Masa: pół banana, pół awokado i 2 łyżki kakako plus opcjonalnie połowa miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym. Wszystko razem blendujemy. Po wyłożeniu masy formujemy z ciasta kulki i oblewamy gorzką czekoladą Lindt 91%. Do lodówki na 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation