DIY - zrób to sam

DIY

Kraina Miodem Płynąca : Zapiekane babeczki z szyneczki, jajka i pieczarek
6 szt.:
* szynka- 6 dużych, okrągłych plastrów
* jajka- 6 szt.
* pieczarki- 200 g
* cebula- 1 mała
* mak- 1 łyżeczka
* sól- 1/3 łyżeczki + do doprawienia jajek
* pieprz, chili w płatkach- 1/4 łyżeczki
* masło klarowane- do smażenia i wysmarowania foremek
* rzeżucha- do posypania

Pieczarki oraz cebulę pokroić w piórka i wraz z dodatkiem soli, pieprzu oraz chili podsmażyć na maśle klarowanym.
Foremki do muffinek wysmarować masłem, wyłożyć szynką, kolejno po 1 łyżce podsmażonych pieczarek, wbić jajko i wierzch doprawić szczyptą soli oraz posypać makiem.
Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, piec 15-17 minut.
Przed podaniem posypać rzeżuchą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation