Kuchnia

gotowanie

lemoniada-z-zielonej-herbaty

- litr wody, - 2 cytryny, - 4 saszetki zielonej herbaty, - opcjonalnie 2 łyżki miodu oraz 1 łyżka imbiru.

Zaczynamy od zagotowania litra wody. W międzyczasie myjemy cytryny i ścieramy nieco skórki, którą dorzucamy do garnka z gotującą się wodą. Przez 5 minut gotujemy skórki na wolnym ogniu. Następnie wyłączamy ogień i dodajemy do garnka saszetki z herbatą oraz imbir. Przykrywamy garnek i czekamy 10 minut, a po tym czasie dodajemy sok z cytryny i miód.

Lemoniadę należy schłodzić, najlepiej wstawić ją na dwie godziny do lodówki. Na koniec przecedzamy płyn, opcjonalnie dodajemy kostki lodu i gotowe! Lemoniadę można popijać dwa- trzy razy dziennie. To bardzo dobre uzupełnienie diety :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation