Kuchnia

PALEO

Zupa szparagowa
Czas:
45 min
Potrzebny sprzęt:
• obieraczka do warzyw lub nożyk
• garnek
Składniki na 5 - 6 porcje:
• litr rosołu
• pęczek białych szparagów
• 1 cebula
• ½ cytryny
• łyżka posiekanej kolendry
• łyżka posiekanego szczypiorku
• sól, pieprz
• 2 łyżki masła klarowanego
Wykonanie:
• szparagi obieramy dokładnie z łyka
• cebulę obieramy i kroimy w kostkę
• rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy cebulę
• podsmażamy 2-3 minuty
• zalewamy rosołem
• szparagi kroimy w takie kawałki, żeby się zmieściły na łyżce podczas jedzenia :)
• wrzucamy do garnka
• dodajemy kolendrę
• lekko solimy i pieprzymy
• wyciskamy sok z cytryny
• gotujemy 10 minut
• próbujemy, doprawiamy, dodajemy koperek
Uwagi:
• rosół każdy powinien mieć gotowy w domu, jeśli nie w lodówce w garnku/słoikach to zamrożony w porcjach
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation