Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

*** cupcakes

Pyszne muffinki dyniowe z nasionami chia i rodzynkami


kładniki (na 12 muffinek)

1 łyżka nasion chia
3 łyżki wody
1 szklanka musu z dyni
1/3 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki miodu
1 i 2/3 szklanki mąki owsianej (drobno zmielonej)
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka rodzynek niekonserwowane siarką
1 brzoskwinia, pokrojona w małą kostkę


wykonanie
Nagrzej piekarnik do 170 stopni. W średniej misce wymieszaj chia wraz z wodą i odstaw na kilka minut.
W dużej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę owsianą, sodę, proszek do pieczenia oraz sól. Do mieszanki z chią dodaj mus z dyni, olej, miód i dokładnie wymieszaj. Następnie delikatnie połącz suche składniki wraz z mokrymi, ale ich nie miksuj.
Tak przygotowaną masę wylej do specjalnych, papierowych foremek i ułóż na blaszce przeznaczonej pieczenia muffinek. Posyp je rodzynkami i pokrojoną brzoskwinią, a następnie wstaw do piekarnika.
Piecz babeczki przez 20-24 minuty, aż do suchego patyczka. Schłodź je przez około 10-15 minut i wyjmij z blaszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation