Kuchnia

obiady

Karkówka w sosie śmietanowo-cebulowym

Składniki
ok 2 kg karkówki bez kości
0,5-0,75 l śmietany kremówki
2 zupy cebulowe Knorr
sól
pieprz
Karkówkę należy pokroić na średniej grubości plastry (ok. 1 cm), następnie rozbić nie za mocno tłuczkiem. Rozbite mięso posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Ułożyć mięso dachówkowato w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać śmietanę z zupami cebulowymi w proszku i zalać ułożone w naczyniu mięso. Zapiekać w odkrytym naczyniu w nagrzanym do 180 stopni C. piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia należy mięso polewać wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation