Kuchnia

ciasta

SKŁADNIKI

SPÓD Z CIASTA MARCHEWKOWEGO
150 g drobno startej marchewki
50 g ananasa (świeżego lub z puszki), odsączonego i posiekanego
40 g orzechów włoskich, drobno posiekanych
40 g wiórków kokosowych
150 g mąki
1 łyżka cukru wanilinowego
1 łyżeczka przyprawy piernikowej
1 łyżeczka cynamonu
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
100 g (1/2 szklanki) brązowego cukru
100 ml oleju roślinnego lub roztopionego masła
MASA SEROWA
500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie lub twarogu sernikowego
500 g sera mascarpone
3 łyżki mąki ziemniaczanej (lub pszennej)
1 i 1/2 szklanki cukru
5 jajek + 1 - 2 żółtka
80 ml śmietanki kremówki 36% lub 30%
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 2 łyżki cukru wanilinowego
KREM NA WIERZCH
125 g kremowego serka Philadelphia lub Twój Smak + 200 g kwaśnej śmietany 12% + 3 - 4 łyżki cukru pudru
orzechy włoskie do dekoracji
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation