Kuchnia

kuchnia

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami.

Składniki
½ dyni hokkaido,
czerwona papryka,
podwójna pierś z kurczaka,
cebula,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki mąki,
2-3 jajka,
sól i świeżo zmielony pieprz,
natka pietruszki,
olej do smażenia.
Przepis
Mięso umyj, oczyść i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Cebulę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dokładnie wymieszaj. Dodaj jajka, majonez, mąkę, poszatkowaną natkę pietruszki oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły i włóż na pół godziny do lodówki. W tym czasie umyj dynię, usuń z niej pestki, a miąższ zetrzyj na dużych oczkach tarki (jeśli używasz innej dyni niż hokkaido, musisz ją przed starciem obrać). Paprykę także umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Po upływie 30 minut wyjmij kurczaka z lodówki i wymieszaj ze startą dynią i kawałkami papryki. Kotleciki smaż z obu stron na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Będą świetnie smakowały z ziemniakami i sałatką lub po prostu z dipem czosnkowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation