Kuchnia

Przepisy

Racuchy kokosowe z jabłkami

Składniki:
szklanka wiórek kokosowych
szklanka słodkiej śmietany
cukier waniliowy
cynamon
1 jajko
mąka bezglutenowa
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
cukier
4 jabłka
olej

Sposób przygotowania:
Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, ciasto musi mieć bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem, miodem lub wiórkami kokosowymi.

mamdziecko.interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation