DIY - zrób to sam

Świetne pomysły

kurczę pieczone: Pieczone ziemniaki w mundurkach
Składniki:
- 1 kg młodych ziemniaków
- 50 g miękkiego masła (1/4 kostki)
- pół ząbka czosnku
- koperek lub szczypiorek do posypania
- przyprawy: sól, kolendra, papryka słodka, majeranek, rozmaryn, oregano
- tłuszcz do wysmarowania formy

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180-200 stopni. Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy. Nacinamy w poprzek. Układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Masło ucieramy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Smarujemy nim ziemniaki.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku przez około 1 godzinę. Po godzinie zdejmujemy folię i dopiekamy jeszcze około 15 minut aż skórka się przyrumieni. Dodam, że zapach, który rozchodzi się po mieszkaniu w trakcie pieczenia jest nieziemski ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation