Design

Design

Sernik czekoladowy bez pieczenia (uwielbiany przez dzieci)
250 g serka kremowego typu Philadelphia
2 łyżki cukru pudru
tabliczka gorzkiej czekolady
łyżka miodu
ew. garść małych herbatników w czekoladzie
10 herbatników szkolnych
3 łyżki mleka
Czekoladę połam i włóż do miski. Miskę ustaw na garnku z wrzącą wodą tak, by dno miski nie dotykało do wody. Co jakiś czas mieszaj czekoladę, aż cała się rozpuści. Odstaw do wystygnięcia.

Serek wymieszaj widelcem z cukrem pudrem. Dodaj roztopioną czekoladę i miód i wymieszaj dokładnie. Jeśli chcesz, dodaj małe herbatniki w czekoladzie i wymieszaj.

Przygotuj małą formę (u mnie o wymiarach 28×19 cm). Do miseczki nalej mleko i zanurzaj w nim na krótko herbatniki, a następnie układaj je w formie. Na herbatnikach rozłóż masę serową. Przykryj folią spożywczą tak, by nie dotykała do sera i wstaw do lodówki na godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation