Kuchnia

Sałatki

Sałatka z rukkolą, szynką i kiełkami fasoli

Składniki:
2 garście rukoli
garść kiełków fasoli
5 pomidorków koktajlowych
150 g szynki
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 pęczka koperku
4 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Umyj i osusz listki rukoli, oderwij od nich ogonki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, orzechy grubo posiekaj, plasterki szynki pokrój w paseczki.
Oliwę roztrzep dokładnie z musztardą i octem jabłkowym, dopraw solą i pieprzem.
Ułóż rukolę w misce, dodaj cząstki pomidorków, plasterki szynki i koperek. Polej sosem, wymieszaj. Posyp orzechami i kiełkami fasoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation