Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

MangoPapaja: Sałatka z kaszą gryczaną, fetą, pieczonym burakiem, awokado oraz orzechami włoskimi czyli nowy cykl- Lunch Box

A więc do dzieła.

Składniki (na dwie porcje):
•100 gram kaszy gryczanej, gotujemy według przepisu na opakowaniu, najlepiej bez soli
•60 gram sera feta
•1 burak, pieczony (1h, 180 stopni)
•garść orzechów włoskich
•1/2 awokado
•sól
•pieprz
•cebula dymka

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie buraka oraz awokado kroimy w kostkę a orzechy włoskie drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą ostudzoną kaszę, pokrojone warzywa, posiekane orzechy, rozkruszony ser feta. Całość doprawiamy solą i pieprzem, na końcu posypujemy posiekaną dymką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation