Kuchnia

Przepisy

Ruskie naleśniki
Jest to szybki i fajny zamiennik pierogów ruskich dla tych, którzy nie mają czasu na mozolne lepienie.

-4 naleśniki( około ¾ szkl. mąki , 1 jajko, 1,5 łyżki oliwy i tyle wody mineralnej żeby wyszło dość gęste ciasto naleśnikowe) – Wszytskie składniki miksujemy i smażymy na patelni bez tłuszczu.
Farsz: około 100 gram sera białego, około 4 ugotowane ziemniaki, 1 mała cebula, pieprz czarny i ziołowy, sól, oliwia
Ser i ziemniaki mielimy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na około 2-3 łyżkach oliwy na rumiano, posypując delikatnie solą. Ostudzoną cebulę dodajemy do sera i ziemniaków, doprawiamy pieprzem. Na środku naleśnika nakładamy po porcji farszu i składamy. Opiekamy chwilę ( około 3-5minut) na patelni bez tłuszczu żeby naleśnik się zarumienił. Świetnie smakują także podane z sosem czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation