Kuchnia

Jedzonko

Wrapy z omletem, rukolą i suszonymi pomidorami

Składniki:

(na 1 porcję)

1 placek pełnoziarnistej tortilli
2 jajka
2 suszone pomidory w oliwie
garść rukoli
1,5 łyżki oliwy spod pomidorów
2 łyżki mleka
1/2 łyżki parmezanu
1/2-1 łyżki majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

Na patelni o średnicy podobnej do wielkości tortilli rozgrzałam łyżkę oliwy spod pomidorów.
Jajka lekko wymieszałam z mlekiem, nie ubijałam i usmażyłam ścięty omlet doprawiając na koniec smażenia solą i pieprzem. Zsunęłam z patelni, odstawiłam do przestudzenia. Czasami, gdy wiem, że nie będę miała rano czasu, przygotowuję omlet wieczorem, studzę, przykrywam folią spożywczą i przechowuję do rana w lodówce.
Na rozłożony placek tortilli wyłożyłam omlet, posypałam wiórkami parmezanu i nałożyłam majonez.
Następnie na środek rozsypałam umytą i osuszoną rukolę i dwa dość duże suszone pomidory. Sałatę skropiłam 1/2 łyżki oliwy i doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Całość dość ściśle zwinęłam, chowając boki do wewnątrz i zamykając tym samym całe nadzienie w środku.
Podaję od razu lub zabieram do pracy/pakuję córce do śniadaniówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation