Kuchnia

Przepisy kulinarne

SMAŻONA RYBA PO INDYJSKU NA OSTRO - składniki:
50 dag filetów z białej ryby
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka garam masala
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka chili
1 jajko
olej
SMAŻONA RYBA PO INDYJSKU NA OSTRO - sposób przygotowania: Przełóż filety do miski i skrop je sokiem z cytryny. Mąkę przypraw garam masala, kurkumą i chili. Na talerzu roztrzep jajko. Rybę panieruj najpierw w jajku, następnie w mące z przyprawami. Smaż 3-4 minuty w dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Podawaj z cząstką cytryny lub limonki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation