Kuchnia

Ciasta

BUDYŃ JAGLANY

2 PORCJE
1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego, np. kokosowego lub migdałowego)
1/2 banana
opcjonalnie: 1 pełna łyżka masła orzechowego

Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie w ciepłej wodzie, następnie włożyć do rondelka i zalać 1/2 szklanki mleka i 1/4 szklanki wody. Gotować na minimalnym ogniu pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy, ok. 15 minut.
Miękką kaszę włożyć do pojemnika blendera, dodać resztę mleka (1/2 szklanki), 1/2 obranego banana i opcjonalnie masło orzechowe. Zmiksować na idealnie gładki mus (minimum 2 minuty miksowania).

PROPOZYCJA PODANIA
syrop klonowy lub malinowy (do smaku)
owoce, np: banan i maliny (świeże lub mrożone)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation