Kuchnia

Przepisy

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą / Salmon baked with spinach and mozzarella - Składniki:

4 filety z łososia ze skórą (każdy po 170-200 g)
150 g jogurtu naturalnego
1 1/2 szklanki szpinaku, drobno posiekanego
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
3/4 szklanki startej mozzarelli

Przygotowanie:

Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC, wyłóż naczynie do zapiekania papierem do pieczenia.
Umyte i osuszone filety posól i popieprz z każdej strony, po czym ułóż skórka do dołu w przygotowanym naczyniu do zapiekania.
W misce wymieszaj szpinak, jogurt, czosnek, pietruszkę i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Wyłóż szpinak na przygotowane filety i posyp mozzarellą.
Piecz 15-18 minut bez przykrycia, po czym zwiększ temperaturę do 200 oC i podpiekaj kolejne 5 minut lub do zarumienienia się sera. Podawaj natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation