Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POMARAŃCZĄ, MARCHEWKĄ I CHRZANEM ...


ok.80 dag kapusty pekińskiej
2 małe marchewki
1 duża pomarańcza
2 łyżki chrzanu śmietankowego
2 płaskie łyżki cukru
sól pieprz do smaku
4 łyżki majonezu

Wykonanie:

Kapustę oczyszczamy, myjemy. odstawiamy do obsiąknięcia z wody. Kroimy w drobne paski. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Umytą i obraną pomarańczę kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane składniki mieszamy, dajemy chrzan śmietankowy, cukier, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy do drugiego dania wg upodobań.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation