Kuchnia

kuchnia

Garnkofilia: OBIADOWE OGÓRKI CURRY

Składniki:

2 spore ogórki - około pół kilograma
łyżka oliwy
pół łyżeczki curry
łyżka posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
sól do smaku

Ogórki obrałam i pokroiłam - na pół w poprzek i na cztery części wzdłuż. Nie wycinałam pestek, mnie nie przeszkadzają, ale można wyciąć. Na rozgrzanej patelni, na oliwie, przez minutę przesmażyłam curry. Dorzuciłam ogórki i smażyłam na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Dodałam zmiażdżony czosnek, wymieszałam. Sprawdziłam czy ogórki mają pożądany stopień przysmażenia (dla każdego może być inny, ja nie lubię zbyt chrupkich, raczej dość miękkie). Dodałam posiekany koperek, wymieszałam, posoliłam i ...zjadłam.
Bardzo mi smakowało.

W ten sam sposób można by przygotować również cukinię, mogłaby być fajna.

Dominika
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation