Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Tarty

Tarta czekoladowo-pomarańczowa

Składniki

spód ciasteczkowy:
•200 g herbatników (użyłam czarne)
•80 g rozpuszczonego masła

żelka pomarańczowa:
•2 większe pomarańcze - waga około 300 g
•100 ml wody lub soku pomarańczowego
•łyżka miodu - lub do smaku
•2 łyżeczki żelatyny + trochę wody do jej rozpuszczenia

masa czekoladowa:
•200 g dobrej gorzkiej czekolady
•200 ml śmietany kremówki - użyłam 30%
•skórka starta z jednej pomarańczy

dekoracja:
•100 g kremówki
•250 g serka mascarpone
•łyżka cukru pudru
•100 g czekolady - użyłam mleczną
•1 łyżka gorzkiego kakao



Wykonanie

spód:
1.Herbatniki pokrusz na proszek - ja to robię malakserem, jeśli nie masz, to włóż ciastka do grubego woreczka i energicznie utłucz je wałkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation