Kuchnia

jedzonko

PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU
50dag piersi zkurczaka
25 dag mieszanki chińskiej mrożonej
3 łyzki sosu sojowego
słoik sosu chińskiego 500g
1 papryczka chili
pieprz,sól-do smaku
olej do smażenia
2 szklanki ryżu
Sposób przygotowania przepisu:


1. Piersi kurczak kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,żeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smażymy na rozgżanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszając
dusimy
2. Na patelnię dokładamy sos chiński,dusimy jeszcze ok 10 minut.
Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation