Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Makaron sojowy/ryżowy z warzywami.

Potrzebne składniki dla 4 osób:

- makaron sojowy lub ryżowy (30 dag)
- marchewka (20 dag)
- por (20 dag)
- sos ostrygowy (5 łyżek)
- pieczarki (20 dag)
- ogórki kiszone (2 sztuki)
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
- sos sojowy (do smaku)

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanych 3 łyżkach oleju podsmażyć posiekany w krążki por, pieczarki i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Makaron sojowy zalać wrzącą wodą, gdy napęcznieje odcedzić i pokroić na kawałki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę.
Makaron wsypać do miękkich warzyw, dodać sos ostrygowy, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem chwilę podsmażyć.
Wyłożyć na talerze, posypać pokrojonymi w kostkę kiszonymi ogórkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation