Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

CHLEBY, BUŁY

Chleb owsiany

Składniki

Płatki owsiane górskie - 8 łyżek
Drożdże - 50 g
Sól - 2 łyżeczki
Cukier - 1 łyżeczka
Ciepła woda - 1 litr
Mąka - 1 kg
Słonecznik - 1 garść + 2 łyżki do posypania
Siemię lniane - 1 garść
Mleko - 2 łyżki - do polania

Ciepłą wodę wlewamy do miski, wsypujemy płatki, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i odstawiamy na 20 minut.

Dodajemy mąkę, garść siemienia lnianego, garść słonecznika. Mieszamy i przekładamy do 2 keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Górę polewamy lekko mlekiem i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation