Kuchnia

RYBKA

Sałatka z tuńczyka

200 g ryżu w saszetkach
1 duża czerwona cebula
7-8 ogórków konserwowych
300 g tuńczyka rozdrobnionego w oleju
100 g kukurydzy z puszki
2-3 łyżki musztardy ostrej
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:
Ryż gotujemy na sypko według zaleceń producenta. Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy i dodajemy do wcześniej pokrojonych warzyw. Całość mieszamy, dodajemy potem ugotowany ryż i znowu mieszamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodajemy musztardę, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby wszystkie smaki się połączyły. Smacznego ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation