Kuchnia

Kicia w kuchni na imprezie

Nachos z krewatkami i groszkiem | Przepisy: na szybko, przekąski, ryby i owoce morza | Studio Kuchnia

20 minut | 16 sztuk

Potrzebujesz
120 g mrożonego zielonego groszku
1 szalotka
1 ząbek czosnku
8 krewetek
kolendra do dekoracji
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
sól i świeżo mielony pieprz
nachos

Przygotowanie
Szalotkę i czosnek obrać i posiatkować. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić szalotkę z czosnkiem. Dodać groszek, zalać 5 łyżkami wody. Doprawić solą i pieprzem, gotować na wysokim ogniu aż woda się wygotuje. Zmiksować.

Krewetki obrać z pancerza. Wyjąć ze skorupki podważając je od spodu, od strony nóżek. Przekroić na pół i usunąć przewód pokarmowy. Na patelni rozgrzać olej i piec po pół minutki z obu stron. Posypać solą i pieprzem.

Nachos ułożyć na talerzu, na każdy nałożyć pure z zielonego groszku. Udekorować krewetkami i posypać listkami kolendry.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation