Kuchnia

przepisy

grubacka.pl
Domowy i prosty w wykonaniu bezglutenowy chleb z ziołami

SKŁADNIKI

2 szklanki mąki migdałowej
1/4 szklanki mąki owsianej lub innej bezglutenowej
1/4 szklanki siemienia lnianego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka sody
4 jaja
4 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka octu jabłkowego
po pęczku natki pietruszki i koperku
www.gurbacka.pl (4)

WYKONANIE

Nagrzej piekarnik do 170 stopni. W dużej misce bardzo dokładnie wymieszaj suche składniki, czyli dwa rodzaje mąki, siemię lniane i sól. Następnie dodaj pozostałe, czyli jajka, olej kokosowy i ocet jabłkowy. Mieszaj tak długo, aż powstanie gładka masa. Na sam koniec dodaj świeżo posiekane zioła i również wymieszaj. Całą zawartość wlej do dobrze natłuszczonej keksówki. Piecz przez około 25-30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation