Kuchnia

Wegetarianizm

Moja smaczna kuchnia: Sałatka z ciecierzycy z ogórkiem i rzodkiewką
Sałatka z ciecierzycy z ogórkiem i rzodkiewką / 3 porcje

Składniki:

1 średni ogórek zielony
kilka dużych rzodkiewek
400 g ciecierzycy z puszki/słoika
4 łyżki posiekanego koperku
2 łyżeczki oliwy z oliwek
sól do smaku


Przygotowanie:

Ciecierzycę odsączamy z zalewy.
Płuczemy pod bieżącą, zimną wodą i odsączamy.
Przekładamy do miski.
Rzodkiewki i ogórka kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy do ciecierzycy.
Do warzyw dodajemy posiekany koperek.
Doprawiamy do smaku, skrapiamy oliwą z oliwek
Mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na kwadrans.
Polecam sałatkę z domowej roboty focaccią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation