Kuchnia

kuchnia

SALATKA Z BROKULEM, ZURAWINĄ I ORZECHAMI:
SKŁADNIKI: • 1 duży brokuł • 2 czerwone cebule • 1 jabłko • 100 g słonecznika Bakalland • 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland • 250 g żurawiny Bakalland • 15 plasterków baleronu • 1/3 szklanki octu • 3 łyżki brązowego cukru • 3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w mocno osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, baleron w paseczki, dodajemy żurawinę, słonecznik, orzechy, pokrojone jabłko i ugotowany brokuł. Wszystko delikatnie mieszamy z sobą. Przygotowujemy sos: podgrzewamy ocet i rozpuszczamy w nim cukier, pozostawiamy do wystygnięcia, dodajemy majonez, mieszamy na gładką masę. Gotowy sos dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy z sobą wszystkie składniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation