Sport i fitness

dieta

Smoothie z jarmużu, pomarańczy, imbiru i miodu | Moja Delicja
Składniki smoothie z jarmużu:
(4 porcje)

100 g świeżego jarmużu pozbawionego łodyg
2 dojrzałe banany
800 ml świeżego soku pomarańczowego (z ok. 1 kg pomarańczy)
2 cm imbiru
2 łyżki miodu
sok z cytryny
Przygotowanie smoothie z jarmużu:
Wycisnąć sok z pomarańczy. Jarmuż umyć, osuszyć (pamiętamy, aby pozbawić go twardych łodyg).
Do blendera włożyć kawałki banana, jarmuż oraz imbir utarty na tarce o drobnych oczkach. Dokładnie zmiksować.
Dodać sok z pomarańczy, miód i odrobinę soku z cytryny. Wszystko raz jeszcze dobrze zmiksować.
Przelać do szklanek.
Smoothie z jarmużu jest świetne do śniadania, jako drugie śniadanie lub deser.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation