Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

ciasta i ciasteczka

KOKOSANKI
Przepis:
Ciasto: 4 jajka, poltorej szklanki maki pszennej, 1 szkl cukru, 10 lyzek wody, 10 lyzek oleju, 1 lyzeczka proszku do pieczenia.
Zoltka utrzec z cukrem, dodac olej i wode. Ucierac. Dodac make wymieszana z proszkiem. Ubic piane z bialek. Polaczyc z masa z zoltek. Wylac na klasyczna blache prostokatna wylozona papierem. Piec w 180 st przez 30 min. Wystudzic. Pokroic w kostke lub romby.
Polewa:
20 dag margaryny, 10 lyzek mleka, szklanka cukru, 3 lyzki kakao. Rozpuscic, zagotowac.
Kawalki ciasta moczyc w nie za rzadkiej i nir za gestej polewie, nastepnie obtoczyc w wiorkach kokosowych. Na podana porcje potrzeba ok 200 g wiorek. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation