Kuchnia

35 lat Krzysia

KRUCHE BABECZKI Z KOZIM SEREM I BURAKIEM:
200 g mąki pszennej
200 g masła
2 jajka
2-3 buraki
200 g kremowego koziego serka
rukola
garść orzechów włoskich
sól
Buraki szorujemy i owijamy folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do miękkości. Z mąki, masła w temperaturze pokojowej, jajek i szczypty soli szybko zagniatamy ciasto . Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm i wylepimy nim foremki do tartaletek. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż się zarumienią. Studzimy.

Serek kozi przyprawiamy solą i pieprzem, napełniamy nim upieczone tartaletki, układamy na nim bardzo cienkie plasterki buraka i dekorujemy listkami rukoli. Posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation