Kuchnia

Salad story

Faszerowane jajka z tuńczykiem

Składniki:
Jaja kurze całe 360 g (6 szt.)
Tuńczyk w wodzie 185 g (1 puszka)
Rodzynki suszone 24 g (3 łyżki)
Kukurydza konserwowa 45 g (3 płaskie łyżki)
Majonez light 15 g (1 płaska łyżka)
Sól biała 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)

Jajka gotujemy na twardo.Zimne obieramy.Kroimy na pół i wyciągamy żółtko. Rodzynki zalewamy gorącą wodą by zmiękły.Odsączamy.
Do miseczki wkładamy żółtka i rozdrabniamy widelcem.Tak samo postępujemy z tuńczykiem,dodajemy kukurydzę oraz rodzynki.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,łączymy z majonezem. Przygotowaną sałatką napełniamy na bogato połówki jajek :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation