Kuchnia

OBIADY

Kurczak w sosie serowym

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka,
2-4 serki topione (w zależności od ich wielkości),
200 ml śmietany
250 g pieczarek,
2 ząbki czosnku,
przyprawy: sól, pieprz, majeranek



Wykonanie:
Piersi kurczaka dokładnie opłukujemy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy na patelnię razem z posiekanym czosnkiem i podsmażamy. Kiedy mięso będzie już dobrze zarumienione, wrzucamy rozdrobnione serki topione i wlewamy odrobinę wody. Dzięki temu serki łatwej się rozpłyną.
Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki. Gdy odparują większość wody wrzucamy je do mięsa. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy wg uznania. Pozwalamy, aby sos z mięsem jeszcze chwilkę się pogotował.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation