Kuchnia

CIASTA I TORTY

Raffaello z Malibu

Składniki: 1 porcja = dla 8 osób

budyń śmietankowy słodzony 2 szt.
mleko 1000 ml
krakersy 2 paczki
miękkie masło 200 g
wiórki kokosowe 300 g
cukier waniliowy 16 g
Malibu 3-4 łyżki
Krok 1
Najpierw przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu – z tym, że dodajemy 1 cukier waniliowy (16 g) i odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2
Do garnka dodajemy miękkie masło i mikserem ucieramy na puszysty krem. Następnie dodajemy po 2-3 łyżki ugotowanego, przestudzonego ale ciepłego budyniu i cały czas miksujemy.

Krok 3
Na sam koniec dodajemy Malibu oraz wiórki kokosowe i dalej miksujemy lub mieszamy łyżką aby składnik połączyły się.

Krok 4
Blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm lub zbliżonej wielkości wykładamy pergaminem, a następnie na dnie układamy warstwę z krakersów. Na krakersy wylewamy 1/3 kremu budyniowego i dokładnie rozprowadzamy. Na krem układamy krakersy delikatnie je dociskając do kremu budyniowego. Kolejna warstwa kremu, następnie krakersy, ponownie krem i całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Wiórki kokosowe możemy wcześniej uprażyć.
Całość odstawiamy do lodówki na min. 12 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation